Odbojkašice Srbije (©FIVB)
Odbojkašice Srbije (©FIVB)

Poljski navijači fanatici - to dodatno motiviše: Srbija sa domaćinom u punoj dvorani u Lođu

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 10:17

Prvi meč u drugoj fazi Svetskog prvenstva naša reprezentacija igra večeras od 20.30

Sve je spremno da počne druga faza Svetskog prvenstva za odbojkašice. Od danas će 16 najboljih ekipa nastaviti borbu za mesto u završnici. Srbija je ovaj deo takmičenja dočekala sa svih pet pobeda, pa sa velikim samopouzdanjem započinje nove bitke.

Prvi rival je domaća selekcija Poljske u Gdanjsku večeras od 20.30. U sredu je na programu duel sa Dominikanskom Republikom, u petak je protivnik Tajland, a u subotu će odmeriti snage sa Turskom.

Izabrane vesti

Srpkinje su prve na tabeli novoformirane grupe F sa 14 osvojenih bodova u uvodnom delu šampionata (skor 5-0). Prate ih Amerika, Turska, Tajland, Dominikanska Republika, Poljska, Kanada i Nemačka. Našim devojkama ne bi trebalo da bude nikakav problem da izbore četvrtfinale, ali je veoma bitno da završe na što boljoj poziciji.

20.30: (1,22) Srbija - Poljska (3,80)

Zbog svega što rade već godinama, a i što su pokazale na prvih pet utakmica, imaće ulogu favorita na svakom od sledeća četiri duela. Ako budu igrale na nivou koji su prikazale protiv Amerike pre tri dana, onda se rivalima ne piše dobro.

Poljakinje su u prvom selu ostvarile tri pobede i dva poraza. Trijumfovale su protiv Hrvatske, Tajlanda i Južne Koreje, a poražene su u okršajima sa Dominikanskom Republikom i Turskom. Predvode ih igračice koje vrlo dobro poznaje Santareli, a i naše reprezentativke takođe. Na poziciji dizača je sjajna Joana Vološ, dugogodišnja članica moćnog Koneljana koji vodi naš selektor. Sa njom u dijagonali je Magdalena Stišjak, koja je prošle sezone blistala u dresu italijanske Monce. Pored njih ima još veoma kvalitetnih igračica, ali kao one su se izdvojile kao udarne karike. Imaće Poljska sigurno podršku pune dvorane u Lođu, ali je pitanje da li navijači mogu da im pomognu protiv reprezentacije kakva je Srbija.

Naša odbojkašica Sara Lozo je pred ovaj duel iznela očekivanja...

"Prvi deo smo završile sa jednim izgubljenim bodom, što je veoma važno jer smo te rezultate prenele u drugu fazu. Sada dolaze na red veoma dobre reprezentacije", rekla je Lozo. "Biće nam teško protiv Poljske, jer se igra na njihovom terenu i već svi znamo da su njihovi navijači veliki fanatici. I ne samo zbog toga, Poljska je izuzetno napredovala od Lige nacija. Zaista, igraju fenomenalno, što smo videli u prvoj fazi. Daćemo sve od sebe i sigurna sam da ćemo izaći kao pobednici".

U pozitivan ishod veruje i srednji bloker Maja Aleksić.

"Očekuje nas druga faza, u kojoj ćemo imati malo teže protivnike. Sve četiri ekipe smo pratile, igraju veoma dobro na ovom turniru. Mi ćemo dati maksimum da ostvarimo svoj cilj. Imale smo dva dana da se oporavimo i pripremimo za Poljsku. Sigurno će hala biti puna domaćih navijača, što nam ne predstavlja prepreku, već nas dodatno motiviše jer volimo da igramo pred punim tribinama, prija nam ta atmosfera. Daćemo svoj maksimum", obećava kao i uvek Aleksićeva.

Poljska i Srbija su odmerile snage tokom pripremnog perioda, tačnije na turniru u Napulju kada je naša selekcija odnela pobedu - 3:1. Poslednjih godina se međusobni dueli uglavnom završavaju na isti način. Slavile su Srpkinje i u Ligi nacija prošlog leta, pre toga i u kvalifikacijama za OI... Može se reći da im je ovaj rival redovna mušterija.

Njih obračun će zatvoriti današnji program, a pre toga je na programu još šest utakmica. U grupi E derbi igraju Italija i Brazil od 17.15, a sastaju se još Japan - Belgija i Holandija - Argentina. U grupi F igraju Tajland - Kanada od 15.00, pa SAD - Dominikanska Republika od 17.30 i Nemačka - Turska od 19 časova.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje reprezentacije. Ukrstiće se F1 - F4 i F2 - F3... Posle toga u polufinalu ponovo se sastaju timovi iz iste grupe - pobednika F1 - F4 sa boljim iz F2 - F3.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE - DRUGA FAZA

Utorak

GRUPA E

14.15: (1,17) Japan - Belgija (4,40)

17.15: (1,27) Italija - Brazil (3,40)

20.15: (1,07) Holandija - Argentina (6,80)

GRUPA F

15.00: (1,45) Tajland - Kanada (2,55)

17.30: (1,07) SAD - Dominikanska Republika (6,80)

19.00: (1,20) Turska - Nemačka (4,00)

20.30: (1,22) Srbija - Poljska (3,80)



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbiježenska odbojkaška reprezentacija PoljskeSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022danijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara